Burun Tıkanıklığı Ve Gribe Ne İyi Gelir? 1 Günde Grip Nasıl Geçer?

Bir hastalıktan sonra gripten bir an önce kurtulmak ve grip mevsiminde kendinizi gripten korumak da önemlidir. Anadolu Sağlık Merkezi'nin kulak burun boğaz uzmanları, hızlı bir iyileşme için 5 basit öneri ve bulaşıcı bir hast

Gribe Ne İyi Gelir?

Gribe ne iyi gelir? Beslenme ve diyet uzmanı Semahat Burcu Sel,grip veya soğuk algınlığı durumunda tüketilmesi gereken besinler hakkında bilgi verdi. C Vitamini: En iyi antioksidan vitaminlerden biridir. C vitamini besinlerden vitamin şeklinde değil de emiliyorsa bu besinlerde fotokimyasal maddeler de kullanılır. Bu da vücuttaki savaşçı hücreleri güçlendirir. Gün içerisinde domates, taze biber, roka, maydanoz, mandalina, greyfurt, portakal, nar, kuşburnu ve kivi gibi C vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Omega-3 yağ asitleri: Bunlar en değerli yağlardır. Bağışıklık, beyin ve sinir sistemi, psikoloji ve kardiyovasküler sağlık için gerekli bir besindir.

Balık avlama sezonunun başlamasıyla birlikte haftada 2 gün balık yenmelidir. Balık, omega-3'ün yanı sıra, hücre yenilenmesi ve yaşlanması için gerekli olan vücudun kendi üretemediği esansiyel amino asitleri de içerir. Çiğ fındık, ceviz ve badem gibi yağlı tohumlar da Omega 3 içerir. Zencefil: Keskin tadı ve aroması ile solunum yollarını açar, sindirimi düzenler, detoksifiye edici, gaz giderici ve antiseptiktir. Çorbalarda, taze sebze yemeklerinde ve salatalarda kullanılabilir. Enflamasyonla ilişkili enzimleri düzenler. Enflamasyonun işleyişi; Beyin, kardiyovasküler, pulmoner, metabolik ve otoimmün hastalıklar gibi birçok kronik hastalıkta rol oynadığı bilinmektedir. Ekinezya: Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu ve tedavi edici etkileri vardır. Bağışıklık sisteminin etkinliğini destekler.

Son zamanlarda yayınlanan araştırmalara göre, Ekinezya ürünleri uçuk ve uçuk gibi virüsleri öldürerek boğaz ve akciğerlerdeki iltihaplanmanın zarar görmesini engeller ve uçuk ve uçuk gibi virüsleri öldürerek virüslerin neden olduğu inflamatuar faktörlerin miktarını kontrol eder. Çinko ve Selenyum: Önemli olanlar Bağışıklık sistemi için mineraller. Selenyum; deniz ürünleri, et, soğan ve sarımsakta bulunur. Çinko, özellikle kabak çekirdeği; Çiğ kuruyemişlerde, ceviz, badem, hindi eti, kuzu, kuşkonmaz ve mantar gibi yağlı tohumlarda bulunur. Bu mineraller yüksek bir antioksidan etkiye sahiptir ve vücudun toksinlerle savaşan hücrelerini güçlendirir. Narenciye, elma, kırmızı üzüm, soğan, çilek, dut, böğürtlen ve kırmızı soğan gibi meyvelerin kabuğunda bulunan bir pigmenttir. Kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.

Bağışıklık sistemi ve cilt sağlığı için önemlidir ve güçlü bir antioksidandır. Beta-karoten: Sarı-turuncu bitkilerde bulunur ve en güçlü antioksidanlardan biridir. Kabak, havuç, ananas, hurma ve kayısı en fazla beta-karoten içeren sebze ve meyvelerdir. Bağırsak sağlığını etkileyen prebiyotik gıdalar tüm vücudu etkiler. Bağırsakta ne kadar çok probiyotik bakteri varsa, metabolizma o kadar güçlü olur. Bu bakterileri çoğaltmak için prebiyotik besinler tüketilmelidir. Kefir ve probiyotik yoğurt bu bakterilerden zengin besinlerdir. Ayrıca pancar, muz, pırasa, enginar, sarımsak ve soğan da bu bakterileri artırır. Sarımsak, A, B1 ve C vitaminlerinin yanı sıra kükürt bileşikleri de içeren çok faydalı bir besindir. Bu bileşenler, bağışıklığı artırarak ve hücreleri koruyarak antibiyotik, antiviral, antibakteriyel ve antifungal etkiler gösterir. Sarımsağın bu etkilerinden yararlanmak için bütün olarak değil, çiğnenerek ve doğranarak tüketilmelidir.

Grip En Çabuk Nasıl Geçer?

Nezle; Esas olarak burnu, boğazı, bronşları ve daha az sıklıkla akciğerleri etkileyen influenza virüsü ile ilişkili bir solunum yolu enfeksiyonudur. Öksürme, hapşırma, yakın temas, öpüşme ve tokalaşma yoluyla çok hızlı bir şekilde bulaşabilengrip virüsü, gün içinde yeterince el yıkama yapılmadığında yayılıyor. Kapalı ortamlarda gribin bulaşması çok kolaydır. Bir hasta öksürdüğünde veya hapşırdığında, havada milyonlarca virüs yayılır. Sağlıklı insanlar virüsü solunum yoluyla alırlar. Grip virüsüne karşı bağışıklığı olmayan kişiler 1-4 gün içindegrip olurlar. Kış mevsiminde yaşadığımız için sık sıkgrip oluyoruz vegrip vakaları hasta popülasyonumuzun büyük bir kısmını oluşturuyor. * Sarımsak, gribin bulaşmasını önlemenin ve gribin geçtiğinden emin olmanın harika bir yoludur. Gribin çabuk geçeceğini düşünüyorsanız bol bol sarımsak tüketebilirsiniz. Aslında,grip olan bir kişinin odasının herhangi bir yerine sarımsak koymak, odanın mikrobiyal seviyesini de azaltacaktır. İnfluenza olarak da bilinengrip hastalığı, mevsim geçişlerinde ve kış aylarında en sık görülen hastalıklardan biridir. Grip semptomları olan kişiler için önerilen vitamin açısından zengin besinler vardır. Zencefil ve limon,gripten kısa sürede kurtulmak isteyenler için en iyi besinlerdir. İçerdiği yüksek C vitamini vücudun bağışıklığını artırırken aynı zamanda vücuttaki mikropların yok edilmesini sağlar.

Evde Gripten Nasıl Kurtulurum?

Boğaz ağrısından kurtulmanın muhtemelen en etkili ve ucuz yolu tuzlu su ile gargara yapmaktır. Tuzlu su hem ağızdaki ve boğazdaki şişliği gidermeye hem de istenmeyen mikropları yok etmeye yardımcı olur. İşlem basittir: 1 dolu çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suda eritin. Bu solüsyondan bir yudum ile 30 saniye gargara yapın ve 1-2 saatte bir uygulamayı tekrarlayın. Gribe yakalanan birçok kişi yüksek ateş, ağrı, halsizlik, burun akıntısı ve kabızlık ve öksürük gibi durumlar yaşar. Gribe yakalanan kişiler evde tamamen bitkisel yöntemler deneyerek bu hastalığı yenmektedir. Zencefil ve limon çayıgrip için en iyi bitkisel ilaçlardan biridir. Aynı zamanda tarçın, nane, limon, zencefil, kuşburnu çayları evde hazırlaması kolay tedavi edici çaylar arasındadır. Kış aylarında düzenli olarak bu çayları tüketen kişilerin bağışıklık sistemleri güçlenir. Böylecegripten de korunmuş olur. Grip genellikle tıbbi tedavi gerektirmeden bir hafta içinde geçer. Bu zamanı ne kadar iyi geçirirsek, o kadar iyi...

Grip Için En Iyi Ilaç Hangisi?

Grip tedavisinde kullanılan başlıca ilaçlar antiviraller ve aşılardır. Grip virüsü her yıl antijenik değişikliklerden geçer. Bu nedenlegrip aşıları her yıl bir önceki yıldan en sık görülengrip virüsleri baz alınarak yapılmaktadır. Aşı Eylül ve Kasım ayları arasında yapılır. Aşı, ciddi hastalıkları ve komplikasyonları önler. Aşının koruma oranı %70-90 arasındadır.

Grip Ve Nezleye Ne Iyi Gelir?

Soğuk algınlığı (soğuk algınlığı) genelliklegrip ile karıştırılır. Ancak soğuk algınlığıgripten çok daha hafif bir hastalıktır. Gripte burun akıntısı şikayeti olmazken, soğuk algınlığında ana şikayet burun akıntısıdır. Soğuk algınlığı için özel bir tedavi yoktur. Hastada otitis media, bronşit ve sinüzit gelişmez ise antibiyotik kullanılmaz. Hastalığın belirtileri genellikle 10 gün sürer. Bazı durumlarda hastalığın süresi biraz daha uzun olabilir. Soğuk algınlığı için gerekirse soğuk algınlığı tedavisine yönelik ilaçlar da kullanılabilir. Ancak üşütmüş bir kişinin evde dinlenmesi, bol su içmesi ve bol C vitamini tüketmesi gerekir. Kirlenmeyi önlemek için maskeler de kullanılabilir. El hijyenine çok dikkat edilmelidir.

Grip Ve Nezleye Ne Iyi Gelir?

1 Günde Grip Nasıl Geçer

Bir hastalıktan sonragripten bir an önce kurtulmak vegrip mevsiminde kendinizigripten korumak da önemlidir. Anadolu Sağlık Merkezi'nin kulak burun boğaz uzmanları, hızlı bir iyileşme için 5 basit öneri ve bulaşıcı bir hastalık olangripten korunmanın yollarını sunuyor. Nezle; Esas olarak burnu, boğazı, bronşları ve daha az sıklıkla akciğerleri etkileyen influenza virüsü ile ilişkili bir solunum yolu enfeksiyonudur. Öksürme, hapşırma, yakın temas, öpüşme ve tokalaşma yoluyla çok hızlı bir şekilde bulaşabilengrip virüsü, gün içinde yeterince el yıkama yapılmadığında yayılıyor. Kapalı ortamlarda gribin bulaşması çok kolaydır.

Bir hasta öksürdüğünde veya hapşırdığında, havada milyonlarca virüs yayılır. Sağlıklı insanlar virüsü solunum yoluyla alırlar. Grip virüsüne karşı bağışıklığı olmayan kişiler 1-4 gün içindegrip olurlar. Grip hastaları, semptomların başlamasından bir gün önce hastalığı bulaştırmaya başlar ve enfeksiyon 5 gün daha devam eder. Çocuklarda bu süre 10 güne kadar uzayabilir. Grip hastalığı soğuk kış aylarında özellikle mevsim geçişlerinde kendini gösterir. Gribin nasıl bittiğine gelince, uzmanlar tarafından tavsiye edilen birçok bitkisel ilaç var. 39 dereceye kadar çıkan ateş ve halsizliği önlemek için bağışıklığı güçlendiren yiyecek ve içecekler tüketilmelidir. Özellikle bu hastalık için sıcak bitki çayları tek bir tedavi seçeneği sunar.

Burun Tıkanıklığı Ve Gribe Ne Iyi Gelir

Elma sirkesi mukusu inceltir ama aynı zamanda burunda bakteri ve virüs oluşumunu engeller ve asidik yapısı sayesinde tekrar mukus oluşumunu engeller. Bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı bal ekleyerek ve günde iki kez içerek burun tıkanıklığını durdurabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise 2 çay kaşığı elma sirkesini bir bardak ılık suya koyup bu karışımı burnunuzdan üfleyerek burnunuzu temizlemektir. Grip, virüslerin neden olduğu bir nazofarenks hastalığıdır. 200'den fazla virüsün soğuk algınlığına neden olduğu bilinmektedir. Hastalığın diğer adı soğuk algınlığıdır. Hastalığa neden olan başlıca virüsler; Rinovirüsler, Coronavirüsler, Adenovirüsler ve RSV.

Hastalık sonbahar ve kış aylarında daha sık görülür. Hastalığın kuluçka süresi 24-72 saattir. Soğuk algınlığının süresi genellikle 1 hafta civarındadır. Bu süre küçük çocuklar için daha uzun olabilir. Soğuk algınlığı genelliklegrip ile karıştırılır. Ancak soğuk algınlığıgripten daha hafif bir hastalıktır. Soğuk algınlığı ilegrip arasındaki en büyük fark,gripte burun akıntısının olmamasıdır. Bebeklerde burun tıkanıklığı, mukus yoğunluğunun artması, burun mukoza sıvısının renginin değişmesi, burun akıntısı, öksürük ve özellikle emme sırasında beslenme sorunları ile ilişkilendirilebilir. Genel olarak bebeklerde burun tıkanıklığına alerjiler,grip gibi viral hastalıklar, kuru hava veya kirlilik neden olur. İki günlük bir kuluçka döneminden sonra ortaya çıkangrip belirtileri, soğuk algınlığı ve diğer solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırılabilir.

Soğuk algınlığı (soğuk algınlığı), yavaş yavaş gelişen güçsüzlük, boğaz ağrısı ve kesik kesik öksürük gibi belirtiler gösterir. Ayakta ve kolayca atlanır. Grip belirtileri ise soğuk algınlığından farklı olarak aniden başlar. Hasta okula veya işe giderken iyidir. Nezle; 3-6 saat içinde ani bir soğuk algınlığı, aşırı halsizlik, ateş, burun akıntısı veya kabızlık şeklinde özellikle göğüs rahatsızlığı (basınç) ile birlikte kuru öksürük şeklinde kendini gösterir. Tuzlu su: Tuzlu su, tıkalı bir burnu açmanın en iyi yoludur. Öyleyse; Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Nefesinizi tutun ve bir burun deliğinden nefes alın ve diğer burun deliğinden burnunuzu üflemeye çalışın ve burnunuzu iyice temizleyin.

Gribe Ne Iyi Gelir Evde

Salgınlar, mevsimsel değişikliklerin olduğu bu günlerde herkesi tehdit ediyor. Soğuk algınlığı vegrip vakalarındaki artış, bitkisel tedavilerin önemini bir kez daha göstermektedir. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nden Diyetisyen Ece Günay Akkuş, doğal etkenlerden korunmanın mümkün olduğunu açıklayarak, "Hastalık sinyali geldiğinde bitkisel karışımlar sizi yatağa düşmekten alıkoyar" diyor. Ece Günay Akkuş, kronik rahatsızlığı olmayanlar için aşağıdaki bitki çaylarını öneriyor... Kakule - Tarçın: Kakule soğuk algınlığı, bronşit, öksürük, yüksek ateşi giderir, ağız ve boğaz enfeksiyonlarını yatıştırır. Baharatlarla karıştırılarak demlenerek içilebilir. Bunlar arasında tarçın öne çıkıyor. Tarçın ve kakule içeriğindeki aktif maddeler bağışıklık sistemini güçlendirir. Virüs ve mikroplarla savaşır. Mürver - Nane: Grip, öksürük ve soğuk algınlığına faydalıdır.

Soğuk algınlığını giderir ve göğsü yumuşatır. Nane ile demlenmesi tavsiye edilir. Zencefil Kökü - Limon: Limonla birlikte tüketildiğinde soğuk algınlığına ve sindirime yardımcı olur. Rahatsızlık, halsizlik, boğaz ağrısı veya vücut ağrınız varsa, taze rendelenmiş zencefil, limon suyu ve bal karışımı size iyi gelecektir. Ihlamur: Ihlamur çiçekleri anti-inflamatuar ve analjezik özelliklere sahiptir. Boğazdaki soğuk algınlığı rahatsızlığını ve tahrişi azaltmaya ve tedaviyi hızlandırmaya yardımcı olur. Sarımsak: Kanın antioksidan kapasitesini arttırır, bağışıklığı destekler. Onu tüketmek zorundasın. Ekinezya: Soğuk algınlığına karşı korur ve tedaviye yardımcı olur.

Sıvı haldeki Ekinezya ürünlerini tercih edin. Karabiber: Analjezik ve ateş düşürücü etkiye sahiptir. Karabiber ile yapılan çay, ağız gargarası olarak kullanıldığında boğaz ağrısına yardımcı olur ve ağrıyı giderir. Adaçayı: İçerdiği uçucu bileşenler ağız ve boğazda oluşan enfeksiyon ve iltihaplara karşı etkilidir. Soğuk algınlığı,grip ve bronşite iyi gelir. 2-3 torba şifalı adaçayı 150 ml kaynamış içme suyunda 5-10 dakika bekletin. Boğazınızın dayanabileceği kadar sıcak olduğunda günde 6-8 kez gargara yapın. Kuşburnu: Kuşburnu meyvesi en zengin C vitamini kaynaklarından biri olarak kabul edilir. Tamamen kurutulmuş meyveler ezilip 10 dakika pişirildikten hemen sonra yenirse yüksek dozda C vitamini kullanılabilir. Vücuda direnç sağlar. Mikroplara ölüm!

Gribe Iyi Gelen Karışımlar

Hayatınızdaki gribi ortadan kaldıracak 4 harika bitki; ıhlamur, karanfil, zencefil ve tarçın. Tüm malzemeleri demliğe koyun ve sıcak su ekleyin. 5-6 dakika bekletin ve sıcakken servis yapın. Tarifi görmek için tıklayın. Mevsimsel değişimlerin yaşandığı bu günlerde salgınlar herkesi tehdit ediyor. Soğuk algınlığı vegrip vakalarındaki artış, bitkisel tedavilerin önemini bir kez daha ortaya koydu. İstanbul'daki Florence Nightingale Hastanesi'nde beslenme uzmanı olan Ece Günay Akkuş, doğal yöntemlerle önlenebileceğini belirterek, "Hastalık işaret ettiğinde şifalı otlarla yapılan karışım yatağa düşmenizi engeller" dedi. bitki çaylarının ardından kronik hastalığı olmayanlara...

Kakule-Tarçın: Kakule soğuk algınlığı, bronşit, öksürük, yüksek ateş, ağız ve boğaz iltihaplarının giderilmesinde etkilidir. İçmek için demlenebilir ve baharatlarla karıştırılabilir. Bunlar arasında tarçın en belirgin olanıdır. Tarçın ve kakule içeriğindeki aktif maddeler bağışıklık sistemini güçlendirir. Virüsler ve bakterilerle savaşabilir. Mürver-Nane: Grip, öksürük ve soğuk algınlığına faydalıdır. Soğuğu rahatlatabilir ve göğsü yumuşatabilir. Nane ile demlenip içilmesi tavsiye edilir. Zencefil Kökü-Limon: Limonla birlikte tüketildiğinde soğuk algınlığına ve sindirime yardımcı olur. Kendinizi kötü, halsiz, boğazınızda veya vücudunuzda ağrı hissettiğinizde rendelenmiş taze zencefil, limon suyu ve bal karışımı size iyi gelecektir. Bodhi ağacı: Bodhi ağacı çiçeği, iltihap önleyici ve ağrı giderici özelliklere sahiptir.

Boğazdaki soğuk algınlığı semptomlarını ve tahrişi azaltmaya ve tedaviyi hızlandırmaya yardımcı olur. Sarımsak: Kanın antioksidan kapasitesini arttırır ve bağışıklığı destekler. Onu tüketmelisiniz. Ekinezya: Soğuk algınlığını önleyebilir ve tedavi etmeye yardımcı olabilir. Ekinezya ürünlerini sıvı halde seçin. Karabiber taneleri: analjezik ve antipiretik etkileri vardır. Karabiber ile yapılan çay, gargara olarak kullanıldığında boğaz enfeksiyonlarına yardımcı olabilir ve ağrıyı hafifletebilir. Adaçayı: Uçucu bileşenleri ağız ve boğazdaki enfeksiyon ve iltihaplara karşı etkilidir. Soğuk algınlığı,grip ve bronşite iyi gelir. 2-3 torba şifalı adaçayı 150 ml kaynar suda 5-10 dakika bekletin. Sıcaklık boğazınızın dayanabileceği kadar yüksek olduğunda, ağzınızı günde 6-8 kez çalkalayın. Kuşburnu: Kuşburnu en zengin C vitamini kaynaklarından biri olarak kabul edilir. Tamamen kurutulmuş meyveyi ezerek ve 10 dakika kaynattıktan hemen sonra yemekten faydalanabilirsiniz. Vücuda direnç kazandırır.

Mikroorganizmalar öldürücüdür! Kış aylarında en sık görülen sağlık sorunlarından birigriptir. Havalar soğuk, özellikle çocukların ve yaşlılarıngripten korunmak için daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. İşte merakla "Grip nedir?" ve "Grip nelere iyi gelir?" sorusunun cevabı... Grip bulaşan birçok kişide yüksek ateş, ağrı, halsizlik, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı ve öksürük.. Grip bulaşan kişiler evde tamamen bitkisel yöntemleri deneyerek hastalığın üstesinden gelebilirler. Zencefil ve limon çayıgrip tedavisi için en iyi bitkilerden biridir. Aynı zamanda tarçın çayı, nane çayı, limon çayı, zencefil çayı, kuşburnu çayı evde kolaylıkla yapılabilecek şifalı çaylardır. Kış aylarında düzenli olarak bu çayları içen kişilerin bağışıklık sistemi güçlenecektir. Bu sayedegrip hastalığından da korunabilmektedir.

Bebeklerde Gribe Ne Iyi Gelir

Aslında, soğuk algınlığı için doğrudan bir tedavi yöntemi yoktur. Sinüzit veya bronşit gibi enfeksiyonların olmadığı durumlarda bebeklerde soğuk algınlığı için antibiyotik kullanılmaz. Ağrıyı gidermek için ağrı kesiciler kullanılabilir. Burun açıcı spreyler de bebekleri rahatlatmak için kullanılabilir. Bebeklerdegrip denemesinde; Fazla sıvı alımı, burnu nemli tutmak ve odayı nemli tutmak tedaviyi olumlu etkiler. Soğuk algınlığına iyi gelen doğal yöntemler, bebeklerde soğuk algınlığı tedavisinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Altında; Zencefil balı, nane limonu, ıhlamur çayı, ekinezya çayı, bal-tarçınlı süt ve tavuk çorbası gibi sıvı besin takviyeleri bulunmaktadır. Yeni Doğanlarda Grip Tedavi Yöntemleri Grip, vücudun zamanla yendiği bir hastalıktır. Ancak bazı durumlarda tedavi edilmezse sinüzit ve bronşit gibi daha ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu nedenle özellikle bebeklerde soğuk algınlığından bir an önce kurtulmak gerekir.

Nezleye Ne Iyi Gelir

- Nane-limon, - Tarçın-bal-süt, - Zencefil balı, - C vitamini içeren kaynaklar, - Limonlu ıhlamur, - Ekinezya çayı, - Boğaz pastilleri, - Tavuk çorbası ve paça çorbası, ışık için yukarıda bahsedilen doğal besinler soğuk algınlığı, hastalığın vücuttan çok daha kısa sürede atılabileceği kaynaklara izin verir. Soğuk algınlığı için iki farklı yöntemle tek tedavi yöntemi kullanılmaktadır. Bunlardan biri kullanılacak doğal kaynaklar diğeri ise doktor kontrolünde alınacak yardımlardır. Öncelikle soğuk algınlığından kurtulmak için yukarıda verilen doğal besin kaynakları güvenle değerlendirilebilir. İkincisi ağrıyı gidermek için uzman bir doktor gözetiminde ağrı kesicilerin kullanılmasıdır. Özellikle burun açıcılarla daha rahat nefes almak mümkündür. Elbette bol sıvı tüketmek bu süreçteki en önemli konulardan biridir. Oda havasının nemlendirilmesi de rahat nefes almak için önemli bir potansiyele sahiptir. Bitki çaylarının yanı sıra uzman bir doktor gözetiminde bu hastalıktan kurtulmak için bazı ilaçlar desteklenmektedir. Ancak soğuk algınlığının spesifik bir tedavisinin olmadığını söylemek mümkün. Bu nedenle bu hastalıkta antibiyotik kullanılmaz. Bol sebze ve meyve tüketmek, biraz dinlenmek ve bol su içmek en önemli konulardandır.

1 Günde Grip Nasıl Geçer Doğal Yöntemler

Boğaz ağrısından kurtulmanın muhtemelen en etkili ve ucuz yolu tuzlu su ile gargara yapmaktır. Tuzlu su hem ağızdaki ve boğazdaki şişliği gidermeye hem de istenmeyen mikropları yok etmeye yardımcı olur. İşlem basittir: 1 dolu çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suda eritin. Bu solüsyondan bir yudum ile 30 saniye gargara yapın ve 1-2 saatte bir uygulamayı tekrarlayın. 1 bardak kaynar suya 2 metal parça bir lira büyüklüğünde nar kabuğu ve 1 tatlı kaşığı ebegümeci ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika demlenip soğumaya bırakın. Günde bir kez ılık ve aç karnına için.

Yaz Gribe Ne Iyi Gelir

Sıcak hava gribe karşı koruyucu bir kalkan olsa da yaz aylarındagrip benzeri ateş, halsizlik ve kas ağrısı gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Halk arasında "yaz gribi" olarak bilinen, aslında kış gribinden farklı bir hastalık olan "Lejyoner hastalığı", kış gribinden farklı bir tedavi gerektirir. Soğuk algınlığı, genellikle 1 hafta süren bir soğuk algınlığı türüdür. Bu süre küçük çocuklar için daha uzun olabilir. Soğuk algınlığı genelliklegrip ile karıştırılır. Ancak soğuk algınlığıgripten daha hafif bir hastalıktır. Soğuk algınlığı ilegrip arasındaki temel fark,gripte burun akıntısının olmamasıdır. Grip hastalığının genellikle kış aylarında soğuk havalarda meydana geldiğine inanılmaktadır. Bununla birlikte, yaz aylarında sıcak havalarda kas ağrısı, halsizlik ve ateş gibigrip benzeri semptomlara neden olan birgrip türü vardır. Bugrip türü halk arasında "yaz gribi" olarak bilinir.

Yaz gribi, birçok insanın kışın kaptığı kış gribinden farklı bir hastalıktır. Kış gribinden farklı bir tedavi gerektirir. Yazın havalar sıcak olduğunda soğuk algınlığı,nezle,grip gibi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Halk arasında "yaz gribi" olarak bilinen bu hastalığın diğer adı "Lejyoner hastalığı"dır. Bugrip türü "iklim hastalığı" olarak da bilinir. Kas ağrısı, ateş, halsizlik, derin nefes alma ihtiyacı ve balgam gibi semptomlarla gelebilir. Bu tür hastalıkların neden olduğu organizmalar normalgripten farklıdır. Yaz gribine neden olan mikroplar çoğalır ve havalandırma sistemlerine, soğutma kulelerine ve sıhhi tesisatlara taşınır. Bir süre sonra kişi bu mikropları nefesinden veya ağzından alarak yavaş yavaş hastalanır. Hastalık bildirildikten sonra bir KBB doktoru muayene edilmelidir. Yaz gribi tedavisinde kullanılan ilaçların diğergrip türlerinden farklı olabileceği unutulmamalıdır. Renkli ve farklı meyveler! Tüketmeniz gereken meyveler her mevsim farklı çeşitlerde gelir. Kesinlikle vücudunuza fayda sağlayacak ve bağışıklığınızı koruyacak bir vitamin içerir. Meyvelerin vitamin değerleri sayesinde kış aylarında gribi hafifletmek mümkündür. Gribe iyi gelen meyveler; Portakal, kivi, greyfurt ve mandalina… C vitamini yüksek bu meyvelerle daha sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olabilirsiniz.

Diğer İçerikler

Beşiğin yatağınızdan sadece kısa bir mesafede olması sizin için ekstra bir çabadır. Bunu akılda tutarak, bu anne beşikleri hem rahat hem de güvenli bir çözümdür. Siz yatağınızda olduğunuz sürece, bebeğiniz neredeyse sizin yat
Nasıl Beşik Tercih Edilmeli? Anne Yanı Beşikte Kaç Ay Yatılır?
Bebek Beşikleri ModelleriBebeğin büyümesi ve diğer aileler için çok önemli olan rahat bir uyku süreci geçirmesine izin verin. Özel
Devamını Oku
Bir hastalıktan sonra gripten bir an önce kurtulmak ve grip mevsiminde kendinizi gripten korumak da önemlidir. Anadolu Sağlık Merkezi'nin kulak burun boğaz uzmanları, hızlı bir iyileşme için 5 basit öneri ve bulaşıcı bir hast
Ciltte Kırmızı Lekeler Neden Olur? Kırmızı Sivilce Izleri Geçer Mi?
Ciltteki Kırmızı Lekeler Nasıl Geçer?Kırmızı sivilce izleri sana veda edene kadar sabırlı olmalısın. Cildinizin temizliğini ve nem
Devamını Oku
Çocuğuma Asel ismini koymakta sakınca var mı, uygun ve dinen caiz mi diye aklınıza takılan soruların cevapları aşağıdadır.ASEL kelimesi Arapça olup BAL anlamına gelmektedir.
Asel İsminin Anlamı Asel Ismini Koymak Caiz Mi?
Asel İsminin AnlamıAsel adı; Arapça bal demektir.[br]Asel ismi Arapçadan gelip Türkçeye yerleşmiş kelimelerden biridir. Uzun zaman
Devamını Oku
Yorumlar
Sizin Yorumunuz
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yorumlar
0 Yorum
Çerez Politikası Kadında Moda olarak internet sitemizde çerez kullanmaktayız. Bu Çerez Politikası ("Politika") Kadında Moda tarafından yönetilen https://www.kadindamoda.com adresli internet sitesi için geçerli olup çerezler işbu Politika'da belirtilen şekilde kullanılacaktır.

Kabul Ediyorum