İlişki Tarihine Göre Gebelik Hesaplamayı Öğrenin!

Hamilelik hesaplamaları, doğum yapmak üzere olan anne adayının son adet tarihi bilinerek hesaplanır. Bu tarihe ayrıca satış denir. Son adet döneminden itibaren 280 gün (40 hafta) sayılarak yapılır. Her hamile kadının hamileli

Gebelik Hesaplama Nedir?

Hamilelik hesaplamalarında son adet tarihinin başlangıç ​​tarihi genellikle hamileliğin başlangıcı olarak kabul edilir. Bu nedenle gebelik, son adet dönemine göre hesaplanır. Bu durumda yapılan hesaplama; içinde bulunulan tarihten son adet dönemini çıkararak sonucu yediye böler. Elde edilen sonuçlar hamileliğin hafta sayısını temsil eder. Anne adayları gebelik süresini 9 ay 10 gün olarak hesaplamayı severler. Bununla birlikte, çoğu anne adayı, hamile kaldıkları ay veya hafta sayısını hesaplamakta güçlük çekerler. Bunun temel nedeni ise hamileliğin başlangıcı olarak hangi zaman diliminin sayılması gerektiğini bilmemesidir.

Hamilelik süresini hesaplamak için anne adayına hamilelik tarihinin yanlış olduğunu söylemek keyifli bir süreçtir. Hamilelik süresinin hesaplanması, son adet kanamasının ilk günü olmalıdır. Aslında anne adayları için gebelik olmayan ilk haftanın uluslararası bir standart olarak belirlenmesinin nedeni, hamile oldukları hafta hakkında net bir fikrin olmamasıdır. Yani döllenen yumurtanın doğal yollarla ne zaman döllendiğini doğru bir şekilde hesaplamak zor olduğu için bu dönem hamileliğin ilk haftası olarak kabul edilir. Son adet kanamasının ilk günü gebeliğin ilk haftasının ilk günü olarak kabul edilir. Aslında yumurtanın oluşmaya başladığı gündür.Yumurta daha sonra spermle döllenen dişi üreme hücresidir. Yani gebeliğin ilk haftası olarak kabul edilen dönem, anne adayının vücudunun olası bir gebeliğe hazır olduğu haftadır.

Bu hafta içinde kalınlaşan endometrium veya rahim duvarı, bilinen adıyla salgılanan progesteron hormonunun etkisiyle soyulur ve vajinadan bir miktar kan dışarı atılır. Bu işlemden sonra rahim yenilenir. Bundan sonra yumurtalık rezervindeki yumurtaların bir kısmı olgunlaşmaya başlar. Bu döngü, beyindeki hipotalamus tarafından salgılanan TRH hormonunun hipofiz bezini (beyindeki bir başka endokrin bezi) uyarmasıyla başlar. Uyarılan hipofiz bezi, yumurtalıkları uyarmak için LH ve FSH hormonları salgılar. Sonuç olarak yumurtalık rezervindeki yumurtaların bir kısmı gelişmeye ve olgunlaşmaya başlar. En sağlıklı gelişen yumurta, tıbbi olarak söylendiği gibi keseden veya folikülden kopar ve çıkar ve ardından fallop tüpüne atılır. Bu süreçte yumurtayı üreten folikül östrojen salınımından sorumludur.

Östrojen rahmi uyardığı için, eğer döllenme mümkünse yumurtanın rahme tutunmasını kolaylaştırmak için rahim duvarı hafifçe kalınlaşır. Fallop tüpünden rahme hareket eden yumurta, bir sperm hücresiyle karşılaştığında embriyo oluşturmak üzere döllenir. Bütün bunlar yaklaşık 3 hafta sürer. Ancak anne en erken gebelik için 4. ve 5. haftaların gerekli olduğundan şüphelenir. Ayrıca cinsel ilişki tarihine göre hamileliği hesaplamak son derece zordur. Sebebi ise sperm hücrelerinin cinsel ilişki gününde dişi yumurtayı dölleyip döllemediğinin bilinmemesidir. Yani fallop tüpüne atılan yumurta 24 saate kadar hayatta kalabilmesine rağmen erkek germ hücreli sperm kadın vücudunda 3-4 gün yaşayabilir. Bu nedenle, yumurta fallop tüpüne ulaşmadan önce sperm hücresi yumurtanın gelmesini bekliyor olabilir.

Uzmanlar sanılanın aksinegebelik hesaplamalarında döllenme tarihini esas almazlar. Hamilelik hesaplama sürecinde en önemli şey son adet döneminin başlangıç ​​tarihidir. Bu nedenle hamileliğinizin hafta sayısını ve bebeğinizin doğum tarihini öğrenmek için son adet döneminizin ilk gününü göz önünde bulundurmalısınız. Tahmini doğum tarihini hesaplamak için son adet döneminden 3 ay geriye gidip 7 gün eklemek yeterlidir. Örneğin son adet döneminin ilk günü 10 Eylül'de anne adayıdır ve Eylül'den Haziran'a kadar 3 ay geriye gider. 7'ye 10 ekleyin. 10+7=17 sonucu doğum tarihini gösterir. Bu nedenle 17 Haziran, annenin doğum yaptığı gündür.

Hesaplamak için Gebelik Haftası Hesaplayıcısını da kullanabilirsiniz. Ancak bu hesaplamalar yaklaşık tahminleri geçmeyecektir. Hamilelikte oluşan biyolojik etkilerden dolayı hamilelik takvimine bağlı olarak doğumunuz geç veya erken olabilir. Hamilelik haftasının hesaplanması, hamilelik ayının hesaplanmasından çok daha etkilidir. Çünkü tıbbi anlamdagebelik haftası hesaplama takvimi oluşturulurken yapılan hesaplama aylık olarak değil haftalık olarak hesaplanır.

Ayrıntılı Gebelik Hesaplama

Hamilelik hesaplamalarında son adet döneminin başlama tarihi genellikle hamileliğin başlangıcı olarak kabul edilir. Bu nedenle gebelik, son adet dönemine göre hesaplanır. Bu durumda yapılan hesaplama; içinde bulunulan tarihten son adet dönemini çıkararak sonucu yediye böler. Elde edilen sonuçlar hamileliğin hafta sayısını temsil eder. Hamilelik hesaplanırken son adet dönemi baz alınır. Gebelik haftası hesaplanırken döllenme tarihi kesin olarak bilinemediği için son adet tarihinin başlangıç ​​tarihi gebeliğin başlangıç ​​tarihi olarak alınır. Gebelik hesaplaması detaylı olarak şu şekilde yapılabilir; içinde bulunulan tarihte kaç haftalık hamile olduğunuzu hesaplamak için son adetin üzerinden kaç hafta geçtiğini hesaplamanız yeterlidir. Genel olarak gebelik döneminin tamamının 40 hafta yani 9 ay 10 gün olduğuna inanılır ve her 13 haftada bir gebelik dönemi denir. Hamilelik hesaplama sürecinde uzmanlar genellikle döllenme tarihini baz almazlar. Kaç haftalık hamile olduğunuzu ve bebeğinizin doğduğu tarihi hesaplamak için adet tarihinizden 40 hafta ileriyi sayarak tarihinizi hesaplayabilirsiniz.

Gebelik Haftası Hesaplama

Hamileliğinizin ilk birkaç haftasındasınız ve hamile olduğunuzu bilmiyor olabilirsiniz. Ancak siz farkında olmasanız da bu dönemde çok önemli olaylar yaşanacaktır. Bu dönemde yumurtadaki sperm döllenmeye başlar. Gebelik hesaplama tablosuna göre fetüsün anne karnındaki yolculuğu 4. hafta kadar sürer. Aynı zamanda bebeğiniz, bilim adamlarının "blastosist" dediği küçük bir hücre topudur. Bu hücre topu rahim duvarına yapışır ve HCG hormonu salgılar. Bu, gebelik testini pozitif yapan hormon olan HCG'dir. Hamilelik hesaplamalarında son adet tarihinin başlangıç ​​tarihi genellikle hamileliğin başlangıcı olarak kabul edilir. Bu nedenle gebelik, son adet dönemine göre hesaplanır. Bu durumda yapılan hesaplama; içinde bulunulan tarihten son adet dönemini çıkararak sonucu yediye böler. Elde edilen sonuçlar hamileliğin hafta sayısını temsil eder. Gebelik haftası yumurtlama haftası vegebelik haftası olarak ikiye ayrılır. Gebelik haftalarının hesaplanması, gebe kalmadan 2 hafta önce olan son adet döneminin ilk haftasına göre yapılır. Doktorlar genellikle bu haftayı hamileliği değerlendirmek için kullanırlar. Gebelikte son adet döneminin ilk günü gebeliğin başlangıcı olarak kabul edilir. Daha güvenilir olduğu için haftalık gebelik son adet dönemine göre hesaplanır. İçinde bulunulan zamandan son adet dönemini çıkarıp sonucu 7'ye böldüğünüzdegebelik haftasına ulaşmış olursunuz. Negele yöntemi en yaygın olarak gebelik haftalarını hesaplamak için kullanılır. Bu yöntemde gebelik hesaplanırken son adet tarihinin ilk günü kullanılarak hesaplanır. Negele yöntemi kullanılarak gebelik haftalarının hesaplanması için formül, son adet döneminin ilk gününe eklenir. Sonra 3 aya döndü. Ve 1 yıl eklendi. Elde edilen tarih, tahmini doğum zamanıdır. Tahmini doğum zamanı hesaplaması: (Gün+7)-(Ay-3) Bu kişinin adetleri düzensiz ise hesaplama hataları oluşabilir. Bu durumda ultrason ile ölçüm daha güvenilir olacaktır.

hamilelik testi

Yumurtlama Gününden Gebelik Hesaplama

Yumurtlama takvimi, beklenen adet tarihinden 14 gün öncesidir. Örneğin 28-14:14 adet için 28 gündür ve 35-14:35 gün 21 gündür. Ardından takvim yumurtlama dönemini ve yumurtlama dönemini gösterecektir. Bu şekilde, kadınlar gelecek ay hamile kalma olasılıklarının en yüksek olduğu zamanı bilebilirler. Adetin ilk gününden başlayan ortalama sürenin 28 gün olduğunu varsayalım. Yumurtlama genellikle döngünün ortasında, yani 14. günde gerçekleşir. Bir kadının döngü süresi daha uzunsa, yumurtlama tarihi geriye gidecektir. Döngü süresi daha kısaysa, daha hızlı gerçekleşir. Yumurtlama, bir sonraki adetin başlamasından 14 gün önce gerçekleşir. Aynı şekilde adetten 12-18 gün önce de ortaya çıkabilir. Adet döngüsü 35 gün ise, gebe kalma 19 ila 25 gün olabilir. 23 günlük bir döngü varsa 7. ile 13. günler arasında yumurtlama gerçekleşebilir. Yumurtalar yumurtlamadan sonra 24 saat yaşayabilir. Bu süre içinde sperm yumurta ile birleşir ve döllenirse hamile kalabilirsiniz. Ancak hamile kalmak için yumurtlama gününde cinsel ilişkiye girmenize gerek yoktur. Sperm, cinsel ilişkiden sonra 3-5 gün boyunca fallop tüpünde yaşayabilir ve bu süre zarfında yumurta döllenebilir. Yumurta döllenmemişse adet ile kalınlaşmış bir rahim duvarının vücut dışına atılmasına gerek yoktur.

Tam Hamilelik Hesaplama

Hamilelik hesaplamalarında son adet döneminin başlama tarihi genellikle hamileliğin başlangıcı olarak kabul edilir. Bu nedenle gebelik, son adet dönemine göre hesaplanır. Bu durumda yapılan hesaplama; içinde bulunulan tarihten son adet dönemini çıkararak sonucu yediye böler. Elde edilen sonuçlar hamileliğin hafta sayısını temsil eder. Hamileliğinizin tarihini biliyorsanız (yumurtlama tarihini takip ediyorsunuz ve yumurtanızın döllendiği tarihi biliyorsanız), o tarihten itibaren 38 haftayı sayarak beklenen doğum tarihinizi hesaplayabilirsiniz.

İlişki Tarihine Göre Gebelik Hesaplama

Hamilelik hesaplamaları, doğum yapmak üzere olan anne adayının son adet tarihi bilinerek hesaplanır. Bu tarihe ayrıca satış denir. Son adet döneminden itibaren 280 gün (40 hafta) sayılarak yapılır. Her hamile kadının hamileliği hesaplamak için son adet tarihini bilmesi gerekir. Hamileliğinizin tarihini biliyorsanız (yumurtlama tarihini takip ediyorsunuz ve yumurtanızın döllendiği tarihi biliyorsanız), o tarihten itibaren 38 haftayı sayarak beklenen doğum tarihinizi hesaplayabilirsiniz. Negele yöntemi en yaygın olarak gebelik haftalarını hesaplamak için kullanılır. Bu yöntemde gebelik hesaplanırken son adet tarihinin ilk günü kullanılarak hesaplanır. Negele yöntemi kullanılarak gebelik haftalarının hesaplanması için formül, son adet döneminin ilk gününe eklenir. Sonra 3 aya döndü. Ve 1 yıl eklendi. Elde edilen tarih, tahmini doğum zamanıdır. Tahmini doğum zamanı hesaplaması: (Gün+7)-(Ay-3) Bu kişinin adetleri düzensiz ise hesaplama hataları oluşabilir. Bu durumda ultrason ile ölçüm daha güvenilir olacaktır. Döllenme tarihi genellikle son adetten 15 gün sonradır. Hamilelik hesaplanırken bebeğin kaç aylık olduğu sorulur ancak jinekolog daha kaliteli bir hamilelik takibi oluşturmak için yine bir hafta hesaplar.

Kaç Aylık Hamileyim Otomatik Hesaplama?

Hamilelikte aylık hesaplama, son adet döneminiz dikkate alınarak yapılır. Kaç hafta ve kaç aylık hamile olduğunuzu hesaplamak için gebelik haftanızı yedi ile çarpıp bir gün ekleyin, ardından 30'a bölerek hamile olduğunuz ay sayısını elde edebilirsiniz. Bu hesaba göre adetinizin 40. haftasından sonra 9 ay 10 gününüz tamamlanmış olacak ve doğum yapmanız beklenmektedir. Ancak gebeliklerin sadece %4'ünün beklenen zamanda sonlandığını belirtmek isteriz. Hamilelik hesaplamaları, son adet döneminizin ilk gününe göre yapılır. Hamilelik hesaplama aracını kullanarak, hamilelik slayt kuralına ihtiyaç duymadan hamilelik haftalarınızı öğrenebilirsiniz. Hamilelik hesaplaması yaptığınızda, hangi tarihlerde önemli doktor kontrollerinin olduğunu, hamilelik haftasının hesaplanmasını, doğum tarihi hesaplamasını otomatik olarak gösterecektir. Hamilelik hesaplama aracı 2020'de güncellendi. Şimdi son adet döneminize göre kaç haftalık hamile olduğunuzu hesaplayın! Normal bir hamilelik ortalama 40 hafta/9 ay sürer. Ancak doktorunuz son adet tarihinize göre haftalık hamilelik döneminizi size bildirecektir. Çünkü hamilelik tarihinin hamileliğinizin başladığı tarih olmadığını öğrendiniz. Önemli olan döllenmenin başlangıcıdır. Detaylıgebelik haftası hesaplaması bu mantığa göre tamamlanır.

Kac Haftalık Gebe Oldugumu Nasil Hesaplarim?

Hamilelik hesaplanırken son adet dönemi baz alınır. Gebelik haftası hesaplanırken döllenme tarihi kesin olarak bilinemediği için son adet tarihinin başlangıç ​​tarihi gebeliğin başlangıç ​​tarihi olarak alınır. Gebelik hesaplaması detaylı olarak şu şekilde yapılabilir; içinde bulunulan tarihte kaç haftalık hamile olduğunuzu hesaplamak için son adetin üzerinden kaç hafta geçtiğini hesaplamanız yeterlidir. Genel olarak gebelik döneminin tamamının 40 hafta yani 9 ay 10 gün olduğuna inanılır ve her 13 haftada bir gebelik dönemi denir. Hamilelik nasıl hesaplanır? Çoğu gebelik yaklaşık 40 hafta (veya gebe kaldıktan sonra 38 hafta) sürer, bu nedenle doğum tarihinizi tahmin etmenin en iyi yolu genellikle son adet döneminizin (SAT) ilk gününden itibaren 40 hafta veya 280 gündür.

31 Haftalık Gebelik Kac Aylık Oluyo?

Hamileliğin 31. haftasında bebeğin boyu şimdi yaklaşık 41-42 cm, yani 40 cm'den fazladır. Ağırlığı 1400-1500 gram arasında değişmektedir. Bebeğinizin sinir sistemi gelişmeye devam ederken, akciğerleri de gelişiminin sonuna hızla yaklaşıyor. Ayrıca bu dönemde bebeğin kemikleri sertleşmeye başlayacağı için daha fazla kalsiyum alımında fayda vardır. Kalsiyuma çok ihtiyacı olduğunu unutmayın, sizden alacaktır. Peynir, süt, yoğurt yemek faydalıdır. 31 hafta kaç aydır? Hamileliğinizin yedinci ayını tamamlamak üzeresiniz. -4 hafta ve 2 günlük hamilelik, kaç ay = 30 gün = 1 aylık hamilelik. Hamilelikte aylık hesaplama, son adet döneminiz dikkate alınarak yapılır. Kaç hafta ve kaç aylık hamile olduğunuzu hesaplamak için gebelik haftanızı yedi ile çarpıp bir gün ekleyin, ardından 30'a bölerek hamile olduğunuz ay sayısını elde edebilirsiniz. Bu hesaba göre adetinizin 40. haftasından sonra 9 ay 10 gününüz tamamlanmış olacak ve doğum yapmanız beklenmektedir. Ancak gebeliklerin sadece %4'ünün beklenen zamanda sonlandığını belirtmek isteriz.

17 Haftalık Hamile Olunca Kac Aylık Olur?

Hamileliğin 17. haftasında annelerin en sık sorduğu sorulardan biri 17 hafta kaç aydır? Bu konuda kafa karışıklığı ortaya çıkabilir çünkü toplumda gebelik aylık olarak hesaplanır ve doktor kontrolü genellikle gebelik yaşına göre yapılır. Hamileliğin 17. haftasındaki anne adayının 4 aylık hamile olduğunu söyleyebiliriz. On yedinci haftayı tamamladıktan sonra dördüncü ayı doldurmak üzere olan anne adaylarının beşinci aydan itibaren birkaç güne ihtiyacı olacaktır. Hamilelik haftalarının hangi ayda çakıştığını bilmek genellikle merak uyandırır. Buna göre 17 hafta kaç ay eder? Gebeliğin 17. haftası ve gebeliğin 4. ayının bitiş noktalarına ulaştınız. 17 haftalık bebeğiniz 13-14 cm boyunda ve yaklaşık 140-170 gram ağırlığındadır. Plasenta ve göbek kordonu artık açıkça görülebilir. "Bebeğin partneri" olarak da bilinen plasenta, bebeğin oksijen alımından sorumludur ve 17 haftada bebekle neredeyse aynı boyuta ulaşır. Plasenta gelişmeye devam edecek, ancak bebeğiniz daha hızlı ve daha fazla büyüyecek. Gebe kadınlarda semptomlar ve ana şikayetler gebeliğin ikinci ayında da devam eder. Meme ucunun etrafındaki alan daha koyu ve daha büyük hale gelir. Hamileliğin ilk 3 ayında kadınların kilo alımı çok belirgin değildir (yaklaşık 1 kg). Düşüklerin çoğu hamileliğin ilk 3 ayında meydana gelir.

Diğer İçerikler

Araştırmamız sonucunda Kuran'da Zeynep isminin geçmediği tespit edildi. Zeynep ismi Arapça kökenli olmasına rağmen Kuran'da geçmemektedir.Zeynep'in adı Kuran'da geçmez.
Zeynep İsminin Anlamı Zeynep Ismi Kuran'da Geciyor Mu?
Zeynep İsminin AnlamıZeynep ismi iffet ve güzel ahlak demektir. Zorluklarla baş etmede sabır ve ustalık isminin anlamıdır. Sağduyu
Devamını Oku
Bazı durumlarda kuru öksürüğü gidermek zor olabilir. Solunum yolu alerjik hale geldiğinde öksürük kolayca boğazı tahriş edebilir ve öksürüğü daha yoğun hale getirebilir.Kuru öksürüğün verdiği rahatsızlığı gidermek ve boğazı r
Ciğerden Gelen Öksürük Için Ne Yapılmalı?
Öksürüğe Ne İyi Gelir?Öksürüğü veya nezlesi olan kişiler için yeterince sıvı tüketmek çok önemlidir. Oda sıcaklığındaki içecekler
Devamını Oku
Beşiğin yatağınızdan sadece kısa bir mesafede olması sizin için ekstra bir çabadır. Bunu akılda tutarak, bu anne beşikleri hem rahat hem de güvenli bir çözümdür. Siz yatağınızda olduğunuz sürece, bebeğiniz neredeyse sizin yat
Nasıl Beşik Tercih Edilmeli? Anne Yanı Beşikte Kaç Ay Yatılır?
Bebek Beşikleri ModelleriBebeğin büyümesi ve diğer aileler için çok önemli olan rahat bir uyku süreci geçirmesine izin verin. Özel
Devamını Oku
Yorumlar
Sizin Yorumunuz
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yorumlar
0 Yorum
Çerez Politikası Kadında Moda olarak internet sitemizde çerez kullanmaktayız. Bu Çerez Politikası ("Politika") Kadında Moda tarafından yönetilen https://www.kadindamoda.com adresli internet sitesi için geçerli olup çerezler işbu Politika'da belirtilen şekilde kullanılacaktır.

Kabul Ediyorum